Manuel van der Avoird
Energetisch Therapeut


Home   ·   Contact   ·   Artikelen

Energetische bescherming


Visualisatie is het verbeelden, de projectie van gedachtes in de geest. Het is in feite de kracht van de geest. Alhoewel het geen direct en zichtbaar effect heeft op de stoffelijke materie, kun je door middel van visualisatie energievormen creëren die in de fijnstoffelijke dimensies onmiddelijk werkelijkheid worden. Hoe sterker men zich iets verbeeld, des te sterker de energie hiervan wordt en hoe duidelijker men het in het eigen “geestesoog” zult zien. Het hangt af van het eigen vermogen om te concentreren en visualiseren.

Vandaag de dag beginnen ook wetenschappers op het gebied van kwantumfysica zich er bewust van te worden dat de invloed van de geest inderdaad invloed uit kan oefenen op energie en materie. Men kan door middel van het eigen bewustzijn invloed uitoefenen over de meer fijnstoffelijke subatomaire golven en deeltjes - zoals licht -  en dus ook over de energie van de eigen aura – omdat het ook uit licht bestaat. Om dit doelgericht te verwezenlijken dient men zich eerst een voorstelling te maken (visualisatie) van wat men wil vormen/scheppen, alvorens het uitgevoerd kan worden en het vervolgens in werking zetten. We doen dit in feite iedere dag al, aangezien we ons energieveld constant veranderen in relatie tot hoe we ons voelen, bijvoorbeeld wanneer we blij, verdrietig of boos zijn.

Wit light meditatieEen bijzonder nuttige visualisatie is de zogenaamde visualisatie van het witte licht. Dit kan gebruikt worden voor bescherming voor en zuivering van lagere negatieve energieën. Om dit licht te creëren visualiseer je een prachtig wit licht binnen en rond jezelf, als een krachtveld dat je aura beschermd, versterkt en zuivert. Iedereen heeft de mogelijkheid om dit te doen.


Wat je hier in feite doet is dat je hogere zuivere energie in jezelf uitnodigd en opneemt waardoor je je eigen trilling op dat moment verhoogd. Laat dit licht zich rondom jezelf uitzetten als een grote beschermende cocon van licht. Visualiseer dat het zo sterk is dat er geen negatieve energieën of entiteiten door kunnen dringen. Lagere, negatieve energieën worden hierbij tevens door de uitstraling van het licht weer omgezet naar zuivere energie (gezuiverd) door de sterkere trilling van deze hogere energie. Dit is volgens de wet van resonantie/meetrillen, waar de zwakkere trilling opgaat in de sterkere.Terug naar het artikelenoverzicht

Terug naar boven

 


Geen enkele tekst op deze website mag zonder toestemming elders gebruikt worden zonder uitdrukkelijk geschreven toestemming van de auteur.
Voor vragen en feedback kunt u een .